Praktijkexamen Sportmassage Paard

Na een paar heel leerzame weken van praktijklessen is afgelopen vrijdag 7 mei het praktijkexamen afgenomen. Superblij ben ik ermee dat ik ook geslaagd ben voor het praktijkgedeelte van de opleiding en mezelf nu echt sportmasseur voor paarden mag noemen :D
Uiteraard was het wel spannend, het praktijkexamen, maar ergens vind ik het ook leuk dat je mag gaan laten zien wat je kan en wat je geleerd hebt. Daar wordt ik altijd heel gemotiveerd van, dan denk ik: 'Owja, je kunt er ook een positieve draai aan geven.' Daarbij had ik ook een erg leuk examenpaardje, want een praktijkexamen van een paardenopleiding kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder paard. Heel gevoelig beestje, maar niet vervelend, juist heel meewerkend. En uiteindelijk ook erg dankbaar. Een paard weet immers ook niet of hij zijn spieren goed gebruikt of juist niet, en als je dan pijnlijke plekken kunt opsporen en ze van die pijnlijkheid of stijfheid kunt verlossen en er vervolgens een tevreden bries voor terugkrijgt en het paard is ook vervolgens ook nog eens lekkerder te rijden. Ja, toch niets leukers dan dat!

Vanaf nu is het masseren van paarden dus ook officiëel onderdeel van het dienstenaanbod en hier ben ik erg trots op. Wat ook erg leuk is, is dat het nog uitgebreid gaat worden met een Advance-gedeelte. Dit zijn theorielessen die zullen gaan over onder andere zadels en training, die ook onderdeel zijn van de complete opleiding en ik ben heel niewsgierig naar deze aanvullende stof. Maar al met al heb ik nu vooral erg veel zin om paarden blij te gaan maken. Ben je benieuwd wat een massage voor jou paard kan doen of lijkt het je sowieso gewoon leuk om te proberen? Bel, mail of app gerust en misschien zien we elkaar binnenkort wel!

Groetjes van mij!

09-05-2021 16:27 door Riekie