Afronden cursus schapenhouderij en nieuwe diensten

Nadat ik een kleine 2 maanden geleden was begonnen met de cursus schapenhouderij, kan ik nu weer 2 nieuwe diensten aan het dienstenaanbod toevoegen: Scheren en klauwverzorging van, uiteraard, schapen.

Dit was ook de insteek van de cursus, het leren scheren en hoe je klauwverzorging uitvoert bij een schaap. Maar daarnaast bestond de cursus uit nog veel meer super interessante onderwerpen, waaronder rassenherkenning, ziekteherkenning, gebit en conditiescore.
Vanwege omstandigheden heb ik helaas de eerste les moeten missen, waarin ze toen al een van de dingen gingen uitvoeren waarvoor ik de cursus eigenlijk gestart was, dat zal je natuurlijk altijd zien haha. Maar gelukkig heb ik dit mogen inhalen op de laatste cursusdag waardoor ik dat alsnog heb mogen doen, namelijk het scheren.
Maar wat was nou de trigger dat ik zo graag wilde leren schapen scheren? Dat antwoord is eigenlijk heel makkelijk. Ik heb eens een keer een schaap gezien die miasis had, ofte wel deze had een lelijke wond opgelopen vanwege maden. En het schaap ontdoen van zijn vacht is dan een absolute must. Maar dit is niet het enige, een schaap scheren kun je ook doen om beter toezicht te houden rondom het aflammeren, er is een betere hygiëne rondom het aflammeren en voor de lammetjes is het makkelijker om het uier te vinden.
Los van het leren scheren en de klauwverzorging waren al die andere onderwerpen natuurlijk gewoon leuke cadeautjes. Ziektebeelden zoals die miasis bijvoorbeeld, kunnen me ook altijd heel erg interesseren. Dus toen we voor de eindtoets maar liefst 24 ziektes moesten leren, tja dat was even blokken maar zeker geen straf!
Al met al weer een erg leuke en leerzame cursus afgesloten en mag ik weer trots zeggen dat ik het dienstenaanbod weer kan uitbreiden.

Vanaf nu zullen het scheren en klauwverzorging dus ook aangeboden diensten zijn, en kunt u deze vinden onder het kopje Schapen/geiten.

Had u al graag een afspraak gewild? Onder het kopje Contact, kunt u uiteraard de contactgegevens vinden.

 

Groetjes, Riekie

28-03-2022 19:33 door Riekie