Drachtscannen

 

Drachtscannen is een prachtige manier om te weten te komen of uw koeien drachtig zijn of niet. En zo niet, wat dan de achterliggende oorzaak zou kunnen zijn. Een niet drachtige koe kost immers alleen maar geld en hoe sneller je de oorzaak in handen hebt, hoe sneller deze aangepakt kan worden. Een oorzaak waarvan je het bestaan niet weet, maar die er wel is, kan ook niet worden aangepakt. Een verworpen vruchtje van 35 dagen oud ligt niet lang zichtbaar in de stal. Een koe die hier vervolgens een vuile baarmoeder aan overhoudt, zal weinig of misschien wel helemaal geen tochtsignalen laten zien en als ze het wel laat zien is de kans nog nihil dat ze drachtig zal worden na inseminatie. Het levert een goed overzicht van de vruchtbaarheid van uw veestapel, en door met regelmaat te scannen kunnen er eventuele verbanden worden gelegd waardoor je oplossingsgericht kunt werken. Elke veestapel is weer anders en elke situatie is weer anders waardoor elke veestapel weer behoeftes heeft die van bedrijf tot bedrijf verschillen. Met mijn scanapparaat waar ik heel fijn mee kan werken, kan ik samen met u als veehouder een helder beeld creëren van hoe de vruchtbaarheid van uw dieren ervoor staat.
Bent u hobbyboer en heeft u bijvoorbeeld maar twee of drie koeien waarvan u toch graag wilt weten of ze drachtig zijn? Geen probleem! Ook voor deze koeien kom ik gewoon bij u langs.

Voor tarieven kunt u kijken bij het tarievenoverzicht of als u een afspraak had gewild kunt u dat doen via de telefoon(06-29057770), app of mail.