Abonnementen

Omdat veel diensten op afspraak gaan, kunt u zich misschien voorstellen dat de agenda op den duur voor een bepaalde tijd vol raakt en er daardoor op korte termijn niet altijd plek vrij zal zijn. Om te voorkomen dat u misschien weken moet wachten voordat u ingepland kunt worden, kunt u een abonnement afsluiten op de dienst waar u gebruik van wilt maken. Uiteraard mogen/kunnen dit ook meerdere diensten zijn.

Hoe werkt een abonnement?
Meerdere diensten zoals het masseren of het bekappen van paarden, of het drachtscannen van koeien zijn diensten die eens in zoveel weken plaatsvinden. Met een abonnement werkt het als volgt: u krijgt een vaste dag en eventueel ook tijdstip, eens in zoveel weken waardoor u er dus van verzekerd bent dat die plek vaststaat. Uiteraard zal alles in overleg zijn en zit u ook met een abonnement nergens aan vast. Het is enkel zoals al eerder genoemd: u weet dan zeker dat u voor de diensten die een interval hebben, niet misschien nog weken hoeft te wachten voordat u ingepland kunt worden.

Welke diensten hebben dan een interval en wat is de beste interval?
De diensten die hieronder genoemd staan hebben in principe een interval:
- bekappen paarden
- masseren paarden
- melken koeien
- drachtscannen koeien

Voor het bekappen van paarden is een gemiddelde interval van 6 tot 8 weken het beste als er geen bijzonderheden zijn. 4 weken is ook zeker mogelijk, dit is voor het paard het fijnste maar zeker geen must. Langer wachten dan 8 weken is over het algemeen niet verstandig.
Masseren is veel meer individu gericht, en heeft dus ook geen vaste interval. Bij het ene paard is eens in de 2 weken goed, het andere misschien eens in de maand. Ook is het afhankelijk van de toestand van de spieren op dat moment en dat kan dus ook elke keer anders zijn.
Bij het melken is het aan uzelf. Welke avonden en/of ochtenden wilt u graag ingepland hebben en wilt u dat wekelijks, eens in de 2 weken, eens in de 3 weken, dat is helemaal aan uzelf.
Drachtscannen is in principe ook aan uzelf en daarbij hangt het er ook vanaf met welke insteek u wilt laten drachtscannen. Als u bijvoorbeeld de stier bij een koppel pinken of koeien heeft gehad en wilt weten welke drachtig zijn of niet, is dat natuurlijk een ander verhaal dan wanneer u graag overzicht wilt over de toestand van de vruchtbaarheid van uw veestapel. Als dit laatste het geval is, dan adviseer ik een interval van 3 tot 4 weken.

Spreekt een abonnement u aan, neem dan contact op via het contactformulier of via de contactgegevens onder het kopje Contact en kunnen we samen kortsluiten wat voor u een passend abonnement is.
Ook voor vragen kunt u gerust contacten.